Genootschap Nederland - Aruba

NieuwsGenootschap Nederland - Aruba (GNA)

Nieuwsbrief GNA December 2019

8 december 2019 Lees meer…

GNA deelnemers participatie

Het Genootschap Nederland-Aruba, opgericht in 1997, is een politiek onafhankelijke stichting. Als deelnemer is uw jaarlijkse donatie zeer nodig om de georganiseerde bijeenkomsten te kunnen bekostigen.
In 2019 telde het GNA in totaal 225 deelnemers: 218 persoonlijke leden en 7 bedrijven en instanties. Het bestuur is allen zeer erkentelijk voor deze ondersteuning en bemoediging.

Met ingang van 2020 is de jaarlijkse minimale bijdrage vastgesteld op 27,50 euro per persoon. Hetzelfde geldt voor de partner die afzonderlijk vermeld wenst te worden op de GNA-lijst. Bedrijven en instanties ondersteunen het Genootschap met een jaarlijkse minimale bijdrage van 250 euro.

Nieuwsbrief GNA Oktober 2019

10 oktober 2019 Lees meer…

 

 

BijeenkomstenGenootschap Nederland – Aruba (GNA)

Het Genootschap Nederland-Aruba houdt jaarlijks een of meer bijeenkomsten met lezingen die beogen in Nederland een juist en evenwichtig inzicht te bevorderen in de culturele, maatschappelijke, economische en staatkundige ontwikkelingen in Aruba. Via deze webpagina blijft u op de hoogte van de (toekomstige) activiteiten van het genootschap.

Expositie ‘DE GEZICHTEN VAN ARUBA’ – 30 JAAR STATUS APARTE

Een serie portretten en reportagefoto’s van fotojournalist Raymond Rutting

De bijeenkomst van GNA vond plaats op 19 maart 2016 in Museum Hilversum

Lezing Uitdagingen en Ambities van Aruba; “Aruba op eigen kracht!”

door de premier van Aruba, de heer mr. Mike Eman op 3 december 2015 (klik hier voor een overzicht)

Bijeenkomst van deelnemers op 3 oktober 2015

De Historische Ontwikkeling en Emancipatie Papiamento (klik hier voor een overzicht)

Lezing ‘De geopolitieke meerwaarde van Aruba in het Koninkrijk’ op 21 april 2015

Bijeenkomst TNO op 7 november 2014

Bijeenkomst van deelnemers op 4 oktober 2014

Voordracht Gateway Gezant op 9 januari 2014

Bijeenkomst van deelnemers op 5 oktober 2013

De jaarlijkse bijeenkomst van deelnemers heeft op zaterdag 5 oktober plaatsgevonden, dit keer voor het eerst in het Mercure Hotel Den Haag Leidschendam in Leidschendam. In aanwezigheid van ruim negentig belangstellenden heeft de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de heer Ronald Plasterk, een toespraak gehouden over de samenwerking in het koninkrijk. De bijeenkomst werd luister bijgezet door de sopraan Imara Thomas die opera-aria’s zong van Gershwin, Verdi, Puccini, Strauss en Bellini. De bijeenkomst werd afgesloten met een gezellige borrel met uiteraard Arubaanse pastechi’s.

Bijeenkomst van deelnemers op 6 oktober 2012

Op zaterdag 6 oktober 2012 heeft de jaarlijkse bijeenkomst van deelnemers plaatsgevonden in het Crowne Plaza Promenade Hotel in Den Haag. Het Genootschap was verheugd dat demissionair minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, mevrouw Liesbeth Spies, in de gelegenheid was een toespraak te houden onder de titel  Aruba en het Koninkrijk. Uitdagingen en kansen . Het muzikaal intermezzo werd verzorgd door het trio Alma Latina. Na afloop was er een borrel, waar traditiegetrouw de Arubaanse pastechi’s niet ontbraken.

Symposium: De betekenis van Aruba voor het Koninkrijk

In het kader van 25 jaar status aparte van het land Aruba heeft het Genootschap Nederland-Aruba op dinsdag 15 november 2011 een symposium georganiseerd. Mr. J.P.H. Donner, de toenmalig minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, verzorgde een inleiding onder de titel: De betekenis van Aruba voor het KoninkrijkIn een paneldiscussie werd ingegaan op de lezing. In het panel hadden zitting:
– mevrouw Ineke van Gent, lid van de Tweede Kamer
– de heer Edwin Abath, Gevolmachtigde Minister van Aruba
– de heer Jan Willem van den Braak, VNO-NCW