Genootschap Nederland - Aruba

NieuwsGenootschap Nederland - Aruba (GNA)

22 september 2017 waren de

Statenverkiezingen op Aruba

de verkiezingsresultaten 2017

 

BijeenkomstenGenootschap Nederland – Aruba (GNA)

Het Genootschap Nederland-Aruba heeft tot doel het versterken van de banden tussen Nederland en Aruba en het bevorderen in Nederland van een juist en evenwichtig inzicht in de culturele, maatschappelijke en staatkundige ontwikkelingen in Aruba. Wij trachten dit dit doel te verwezenlijken door in Nederland onder meer het organiseren van lezingen, symposia en andere bijeenkomsten. Via deze webpagina blijft u op de hoogte van de (toekomstige) activiteiten van het genootschap.

Expositie ‘DE GEZICHTEN VAN ARUBA’ – 30 JAAR STATUS APARTE

Een serie portretten en reportagefoto’s van de vermaarde fotojournalist Raymond Rutting

De bijeenkomst van GNA vond plaats op 19 maart 2016 in Museum Hilversum

Lezing Uitdagingen en Ambities van Aruba; “Aruba op eigen kracht!”

door de premier van Aruba, de heer mr. Mike Eman op 3 december 2015 (klik hier voor een overzicht)

Bijeenkomst van deelnemers op 3 oktober 2015

De Historische Ontwikkeling en Emancipatie Papiamento (klik hier voor een overzicht)

Lezing ‘De geopolitieke meerwaarde van Aruba in het Koninkrijk’ op 21 april 2015

Bijeenkomst TNO op 7 november 2014

Bijeenkomst van deelnemers op 4 oktober 2014

Voordracht Gateway Gezant op 9 januari 2014

Bijeenkomst van deelnemers op 5 oktober 2013

De jaarlijkse bijeenkomst van deelnemers heeft op zaterdag 5 oktober plaatsgevonden, dit keer voor het eerst in het Mercure Hotel Den Haag Leidschendam in Leidschendam. In aanwezigheid van ruim negentig belangstellenden heeft de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de heer Ronald Plasterk, een toespraak gehouden over de samenwerking in het koninkrijk. De bijeenkomst werd op indrukwekkende wijze luister bijgezet door de sopraan Imara Thomas die de aanwezigen betoverde met opera-arias van Gershwin, Verdi, Puccini, Strauss en Bellini. De bijeenkomst werd afgesloten met een gezellige borrel met uiteraard Arubaanse pastechi’s.

Bijeenkomst van deelnemers op 6 oktober 2012

Op zaterdag 6 oktober 2012 heeft de jaarlijkse bijeenkomst van deelnemers plaatsgevonden in het Crowne Plaza Promenade Hotel in Den Haag. Het Genootschap was zeer verheugd dat demissionair minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, mevrouw Liesbeth Spies, in de gelegenheid was een toespraak te houden die de titel  Aruba en het Koninkrijk. Uitdagingen en kansen droeg. Het muzikaal intermezzo werd verzorgd door het trio Alma Latina. Na afloop was er een borrel, waar traditiegetrouw de Arubaanse pastechi’s niet ontbraken.

Symposium: De betekenis van Aruba voor het Koninkrijk

In het kader van 25 jaar status aparte van het land Aruba heeft het Genootschap Nederland-Aruba op dinsdag 15 november 2011 een symposium georganiseerd. Mr. J.P.H. Donner, de toenmalig minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, verzorgde een inleiding met de titel: De betekenis van Aruba voor het KoninkrijkIn een paneldiscussie werd vervolgens ingegaan op de lezing. In het panel hadden zitting:
– mevrouw Ineke van Gent, lid van de Tweede Kamer
– de heer Edwin Abath, Gevolmachtigde Minister van Aruba
– de heer Jan Willem van den Braak, VNO-NCW